lauantai 12. maaliskuuta 2016

Äh

Olemme odottaneet konttiin pakattua maallista omaisuuttamme jo yli puolitoista kuukautta. Viranomaisasioiden hoito Egyptin päässä ei ole ollut siitä sujuvimmasta päästä ja osittain siitä johtuen kontin saapuminen on kestänyt luvattua neljää viikkoa kauemmin.

Nyt olemme kuitenkin saaneet vihdoin alustavan tiedon, että kontin olisi määrä saapua kotiovelle tällä viikolla. Väliaikaiset huonekalut sama muuttofirma tulee pakkaamaan pois alta päivää aiemmin. Yhden päivän ja yön joudumme siis pahimmassa tapauksessa viettämään tyhjässä asunnossa.

Virkamies lähti tänään koko viikon mittaiselle työmatkalle Brysseliin, joten jään melko vähällä innolla odottamaan mitä tuleman pitää ja toivon, että tilanne ei edellytä hotelliin hakeutumista yksin lasten kanssa. Sattumoisin nimittäin myös talouden kaikkien käytettävissä olevien maksukorttien käyttövarat ovat tapissa siitä syystä, että talouden kaikki pankkitunnukset on loppuunkäytetty. Ja sattumoisin uudet tunnukset matkustavat diplomaattipostissa jo ties kuinka monetta viikkoa.

Tilanne sopii hyvin jatkoksi sille, että olimme seonneet koulun loma-aikatauluissa ja eläneet siinä uskossa, että koulu olisi ollut lomalla viikkoa myöhemmin kuin mitä se tosiasiassa oli. Ensimmäisen lomamatkamme olimme siis varanneet sille viikolle kun koulu oli jo taas auki ja siksi tyttö olikin yhteensä kaksi viikkoa lomalla.

Kiva loma se olikin, ei siinä mitään. Tytön belgialainen kummisetä asuu nykyisin Kyproksella ja lento sinne Kairosta on vain tunnin mittainen, joten me onnekkaat pääsimme vähällä häslingillä muihin (kauniisiin ja rauhallisiin) maisemiin ja samalla tapaamaan tärkeää, tuttua ihmistä.

Kypros oli ihana ja kaunis ja turistisesongin ulkopuolella hiljainen ja rauhallinen. Ja Välimeri etenkin oli upea. Olen huomannut, että vesi on ehdottomasti oma elementtini ja merellä on rauhoittava vaikutus. Oli hullu ja sietämätön ajatus, että Syyria ja sen tapahtumat olivat vain noin sadan kilometrin päässä meistä saman meren toisella rannalla. Sama meri, sama maailma saman taivaan alla. 

9 kommenttia:

 1. Miten työmatkat tuleekin aina juuri kaikkein huonoimpiin saumoihin? Toivottavasti viikko sujuu hyvin, kontin vastaanottamisineen kaikkineen. Mä olen kerran joutunut ottamaan kontin vastaan yksin, yhden pienen lapsen kanssa ja tukevasti raskaana, onneksi oli kyllä au pair apuna. Olihan se aikamoista, etenkin kun kontin saapumista oli edeltänyt oikein kunnon riita paikallisten viranomaisten kanssa kontin meille luovuttamisen ehdoista.

  On järkyttävää ajatella miten lähellä maailman kauheudet lopulta ovatkaan. Vähän samanlaiset mietteet ovat viime päivinä taas pysäyttäneet useamman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huono sauma mutta ei voi mitään. Mä oon yrittänyt mielessäni järjestellä huonekalut tietyille paikoilleen ja toivon, että sen kartan avulla kaikki sujuisi sukkelaan. Jos se kontti nyt todella tulee niin kuin puhuvat, mitä en usko ennen kuin näen.

   Se on kyllä hurjaa aina miten maailma tulee lähelle. Sitä myös Kyproksella tulin miettineeksi, että miten se voi olla niin hankalaa ihmisten sopia ja tulla toimeen, kun tultiin tutustuneeksi sekä turkkilaispuoleiseen osaan että kreikkalaispuoleiseen osaan saarta.

   Poista
 2. Hups. Aika kimurantti tilanne. Etenkin noi tunnusluvut (tosi mulla on sama kaynyt pariin kertaan kanssa, siksi jouduinkin tekemaan muutoksia pankkisuhteeseen). Sormet ristissa et kaikki menee hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimurantti on. Mä lasken käteisrahoja ja toivon, ettei mitään hotellia tarvita. Pankkiasiat joo meilläkin ja varsinkin kun mä sekoilen nyt ihan olan takaa ja menin vähän aikaa sitten kaiken lisäksi sulkemaan oman korttini siinä luulossa että sitä oli väärinkäytetty. No ei oltu mutta nyt on käyttökelvoton kortti :D

   Poista
 3. Täällä Suomessahan ei enää tarvita ainakaan yhden nimeämättömän ison pankin osalta välttämättä pankkitunnuslappuja vaan käyttöön on tullut myös tunnuslukusovellus kännykkään. Se on hurjan kätevä ja tunnukset ei lopu koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on suomalainen pankkini mulle kovasti halunnut korostaa, vaan ainakin täällä Sudanissa kaikenlaiset sovellukset on aika hankalia, kun Yhdysvaltain sanktioiden vuoksi niitä ei usein saa lisättyä ja/tai päivitettyä. Kairossa on onneksi ehkä tältä osin asiat paremmin, mutta täällä Khartumissa jokunen kuukausi sitten itsekin odotin kärsimättömänä diplomaattipostia ja uusia tunnuslukuja minäkin.

   Poista
  2. Anonyymi ja Kata: Mä tänään just kuulin tosta tunnuslukusovelluksesta ja joskus ennenkin, mutta en ole saanut aikaiseksi tutustuttua lähemmin. Kuulin myös että sen käyttöönottamiseksi mahdollisesti tarvitsisi ensimmäisellä kerralla pankkitunnukset, joten en tiedä onnistuisiko tähän hätään sitten kuitenkaan? Pitää perehtyä asiaan. Onneksi nyt alkaa näyttää siltä, että vältymme hotelliin hakeutumisesta!

   Kata: Täällä on ollut ihan ihmeen hidas diplomaattipostin kulku. Ja toisaalta taas yllätyin kun meidän katuosoitteeseen oli löytänyt yksi kirje perille!

   Poista
  3. Mäkin muistelen, että sovelluksen käyttöönottamiseen tarvitaan niitä tunnuksia. Että tähän hätään se ei taida auttaa!

   Meidän diplomaattiposti on onneksi verrattain nopea. Toisaalta ollaan aika vähästä kiitollisia: Belizeen diploposti meille kulki Jamaikan toimiston kautta ja kesti ihan järjettömän kauan! Täällähän ei katuosoitteita tai postinjakelua olekaan, jonkinlainen poste restante -systeemi ainoastaan eli olemme käytännössä diplomaattipostin varassa. Sitä ei toisaalta voi kovin paljon käyttää epävirallisempiin juttuihin ilman, että päämajassa aletaan napista...

   Poista
  4. Niin just. Ugandaan verrattuna täällä on mun mielestä yllättäen hitaampi diplomaattipostin kulku, mutta en sitten tiedä mistä nyt kiikastaa.. Ja juu napinaa voi tulla.

   Poista