sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Blogitunnustus

Sain Periaatteen naiselta ja Ulkosuomalaiselta äidiltä blogitunnustuksen. Kiitos kaunis, arvon naiset!


Tunnustuksen säännöt:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen

2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen

3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi

5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

 ******

Tunnustus onkin hassu sana. Sillä sanalla kun voi olla useampikin merkitys. Tunnustuksen voi saada vaikkapa hyvin tehdystä työstä tai sitten joku voi tehdä esimerkiksi omaatuntoaan vaivaavan tunnustuksen. Tunnustuksia molemmat.

Blogiin liittyvän tunnustuksen yhteydessä tekee mieli tunnustaa, että blogin pitäminen on paitsi antoisaa, niin välillä myös vähän kamalaa! Miksi ihmeessä kirjaan kaikelle kansalle ylös ajatuksiani, tuntemuksiani ja kokemuksiani elämästäni. Ajoittaisiin some-sekoamisiin taipuvaisena ihmettelen tätä välillä itsekin, vaikka muiden blogien lukeminen on minusta ihan vain tosi kivaa. Perfektionisti se siellä vain aina sormi valmiina delete-napilla, jota se ei pelkää käyttää jälkikäteenkään some-sekoamisen yllättäessä.
                                                               
Aloitin bloggaamisen melko tarkalleen vuosi sitten voidakseni tilittää Kairoon muuttamisen nostattamia ajatuksia ja tunnelmia. Tykkään kirjoittamisesta ja ajatuksien sanoiksi ja lauseiksi siirtämisestä ja halusin haastaa itseni kokeilemaan tekemään sitä julkisesti. Jotenkin aloin sitä sitten tehdä, vaikka totta puhuen joidenkin asioiden suhteen kirjoittaminen prikulleen niin miten haluan on välillä vaikeaa.

Ihme ja kumma, mutta en aina onnistu saamaan postausta tai kommenttiakaan täydelliseksi siten, että siitä kävisi ilmi kaikki ne puolet ja nyanssit, jotka omissa ajatuksissani ja sisäisessä maailmassani ovat läsnä. Äänensävyn ja kehonkielen puuttuminen asettaa joskus haasteita, kuten myös kirjoittaminen yleisölle joka ei tunne minua ja jota en itse tunne.

Tuleville bloggaajille ehkä antaisin ohjeeksi miettiä yleisen ja yksityisyyden välistä rajanvetoa. Mikä on niiden väliin jäävä alue, jolla tasapainottelu tuntuu luontevalta. On terapeuttista kirjoittaa henkilökohtaisen tai yhteiskunnallisen tason ajatuksista ja asioista, jotka eivät ole 'hyvää päivää kirvesvartta' -osastoa, mutta jos ihmiset jostain syystä alkavatkin lukea ja jopa kommentoida blogia, niin on ehkä hyvä miettiä omia linjojaan etukäteen. Toisaalta minusta mielenkiintoisimpia blogeja ovat ne, joiden kirjoittajat ovat rehellisiä ja uskaltavat näyttää koko persoonallisuutensa ja inhimillisyytensä kirjosta monia eri sävyjä.

Jaan tunnustuksen seuraaville ulkosuomalaismaailman bloggaajille:

Diplomaattirouva
Edustusrouvan päiväkirja
Minun Afrikkani
Merkintöjä Panamasta
Ei kai taas
Chez Helena
Algeria lapsiperheen silmin

Kiva että olette blogeinenne täällä saman taivaan alla eri puolilla tätä käsittämätöntä avaruudessa kiitävää pyörivää palloa.

12 kommenttia:

 1. Voi kiitos! Sinun blogisi on ihana, kiitos kun jaksat kirjoittaa. Onnistut mielestäni myös tosi upeasti tasapainoilemaan yksityisen ja yleisen välillä. Joka kerta on blogissa sellainen olo kuin olisi tullut ystävän luo kylään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että miten ihanasti sanottu - kiitos, olen otettu! Itse on ehkä vähän vaikea joskus nähdä miten oman elämän yksityinen ja yleinen muille näyttäytyy, mutta on tosi kiva kuulla jos ei ihan päin mäntyä :)

   Poista
 2. Vau kiitos! :D Yritän tarttua mukavaan haasteeseen piakkoin!
  Yks Aino
  eikaitaas.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kiva jos tartut ja jos ei vaikka huvitakaan, niin sekin on tosi ok :)

   Poista
 3. Kiitos tunnustuksesta - tästä tuli hyvä mieli :).

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ansku vielä tätäkin kautta! Yritän tarttua haasteeseen vielä minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin haasteeseen ja tunnustin puolestani sinut :)

   Poista
  2. Kiva ja kiitos tunnustuksesta :)

   Poista
 5. Haasteeseen on vastattu :) Kiitokset vielä tunnustuksesta!

  VastaaPoista